Workshops


In samenwerking met Raymond Spier van bronsgieterij “studio Lemarez” organiseer ik de workshops ‘Bronsgieten’ en ‘Patineren basis’.

Brons gieten

In de gezellige ambiance van de studio krijgt u inzicht in het aloude ambacht bronsgieten volgens de ‘cire per due’ oftewel ‘de verloren was’ methode.
Een door uzelf, of iemand anders, gemaakt wasmodel word tijdens deze workshop door u voorzien van het giet en ontluchtings systeem en ingevormd in een vuurvaste massa.
Wanneer de massa is uitgehard is de gietmal klaar om leeg gestookt te worden. Dit gebeurt in onze uitstook oven en duurt ongeveer 36 uur.
Nu de was uit de mallen is gestookt is, zijn ze klaar om vol te worden gegoten met gesmolten brons. Tijdens deze fase worden de mallen ingegraven in ‘Brussels aarde’ om lekken tegen te gaan. Eventuele vuiltjes worden met een stofzuiger uit de mal gezogen.
Onderwijl stuwen we de smeltoven naar 1200 graden Celsius om het brons naar een vloeibare massa te doen smelten. Deze massa gieten we vervolgens in de mallen.
Wanneer de gegoten mallen na minimaal 24 uur zijn afgekoeld kan de vuurvaste massa van de nu bronzen modellen worden afgeklopt en ontdaan worden van het aangiet en ontluchtings systeem. Hier komt de eindfase, het patineren ofwel het kleuren, in zicht. Maar eerst moet het brons nog afgewerkt, ‘geciseleerd’, worden. Met behulp van beitel, veil, dremel en schuurpapier kunnen de evt gietkraagjes, luchtbellen en aansnijdingen weg gewerkt worden.
Wanneer het model dan klaar is wordt het naar uw wens gepatineerd. Dit gebeurt met gasvlam en kleurgevende mengsels en is een lust voor het oog.
En dan is uw eigen bronssculptuur klaar en kunt u er een mooie thuis voor inrichten, het weggeven als origineel cadeau of misschien wel verkopen.


Patineren basis

Tijdens de workshop Patineren basis wordt u om 14:00 uur welkom geheten in de gezellige ambiance van bronsgieterij “studio Lemarez”. Na uitleg over de basiskennis van het patineren ofwel versneld verouderen van brons, en een praktijk demonstratie mag u zelf de vlam ter hand nemen. U kunt uw eerder gemaakte bronzen werkstuk dan onder deskundige leiding, zelf van een mooie patine voorzien.

Arrangementen

Bronsgieten Basis

€ 150,00 Excl. BTW en materiaal
Duur : 4.5 dag
Dag 1 : Introductie ( Halve dag of avond )
Dag 2 : Aansnijden en Invormen
Dag 3 : Assisteren tijdens de gietsessie ( Optioneel )
Dag 4 : Ciseleren en Patineren

Bronsgieten Extra

€ 275,00 Excl. BTW en materiaal
Duur : 5.5 dag
Dag 1 : Introductie ( Halve dag of avond )
Dag 2 : Aansnijden en Invormen
Dag 3 : Aansnijden en Invormen
Dag 4 : Assisteren tijdens de gietsessie ( Optioneel )
Dag 5 : Ciseleren en Patineren
Dag 6 : Ciseleren en Patineren + Warme lunch

Patineren Basis

€ 150,00 Excl. BTW
Duur : 1 dag

Groepskorting
Kom je met een groep van min. 8 mensen dan ontvang je 10% korting op de workshop ( excl. Materiaal )

Inschrijven
Inschrijving dient schriftelijk of per mail te gebeuren. Onder vermelding van uw naam, adres, postcode en woonplaats, telefoonnummer en eventueel mailadres. Alsmede voor welke datum u zich aanmeld.

Na ontvangst van uw aanmelding zenden wij u een factuur met daarop het bedrag voor de gekozen workshop (Indien u inschrijft voor een workshop welke pas later dan 4 weken na ontvangst van uw aanmelding begint zenden wij u een factuur voor een aanbetaling a € 100,-). Het volledige (restant)bedrag dient voor aanvang van de workshop te zijn voldaan.

Zend uw mail naar lagrouw@gmail.com