About me
Biografie

Paul Lagrouw (1970), is een eigenzinnig artiest met twee grote passies, Kunst en Muziek (componist). Beeldend werkt hij graag strak en krachtig met gladde textuur en prachtige patine maar ook vrij en grappig. Lagrouw:”Het wonderbaarlijke van kunst vind ik, is het bizarre menselijk vermogen om soms hele oude vormen uit het bewustzijn te pikken, te herschikken en weer zintuigelijk tastbaar te maken”.

Lagrouw genoot opleiding aan de Hoge School Rotterdam (ruimtelijk beeldende vorming), (’93-’96). Tijdens deze opleiding ontmoet Lagrouw Anthon Hoornweg (beeldend kunstenaar, Hoogvliet), een autoriteit op het gebied van bronsgieten volgens het eeuwenoude ‘a cire perdue’ oftewel ‘de verloren was methode’, waar Lagrouw in 1996 als leerling aan de slag gaat.

Via Hoornweg komt Lagrouw in contact met bronsgieter/ kunstenaar Raymond Spier van ‘Studio Lemarez’, die hem rond 1999 in dienst neemt en hem de fijne kneepjes van het vak leert. Aansnijden, invormen, gieten, ciseleren en patineren. Lagrouw krijgt de ruimte om te experimenteren met alle mogelijkheden in deze materie. Daarbij werkte Paul mee aan kunstwerken van o.a. Nicolas Dings, Ingrid Rollema, Joep van Lieshout, Marianne Naerebout, Frans Gort en Rene Beaumont.

Medio 2012 heeft Lagrouw een eerste serie voltooid. Met als onderwerp : “Filosofieën van het bewustzijn”. En is hij, freelance, in te huren voor alle werkzaamheden en advies op het gebied van bronsgieten, mallen en patineren.

Lagrouw exposeert zijn werk voornamelijk op deze site en op afspraak, om zo dicht mogelijk in contact te kunnen blijven met zijn klanten; liefhebbers en verzamelaars in binnen en buitenland.